Thuiswerk geld verdienen.nl

Dé website over geld verdienen met werken vanuit huis

Voor jezelf beginnen

Voor jezelf beginnen vanaf de basis

Waarom zou je voor jezelf beginnen? Heel simpel, je bent nu in loondienst en hebt genoeg van je baas. Of je hebt een briljant idee voor een bepaald product. Dan kun je dromen van vrijheid en denken ik wil voor mezelf beginnen. Het is goed mogelijk om je bedrijf te starten of als freelancer aan de slag te gaan. Dit is erg spannend en kan uitdagend en goed voor je carrière zijn. Dus zit je vol met ideeën en wilde plannen? Zet dan de uiteindelijke stap om voor jezelf te beginnen. Zo ben je zelf verantwoordelijk voor de invulling van je tijd en je inkomen. Klik op de knop om direct de stap te zetten

Onzekerheden

Er dromen veel mensen om voor zichzelf te beginnen met de gedachte dat ze dan alle dingen op hun eigen manier kunnen doen. Maar worden dan vaak overvallen door onzekerheden die voor jezelf beginnen met zich mee brengt. Het is goed om vooraf goed na te gaan dat je voor jezelf begint met de correcte motivatie. Want er zitten verschillende voor- en nadelen aan voor jezelf beginnen. Wel is het mogelijk om van alles te gaan doen! Zo kun je zelf gaan bepalen wanneer je werkt, waar je aan werkt en voor wie.

Voordelen

Voor jezelf beginnen heeft natuurlijk een groot aantal voordelen. Deze voordelen kunnen voor iedereen verschillend zijn maar de belangrijkste voordelen zijn bijvoorbeeld dat je veel vrijheid hebt. Je kunt gaan werken waar en wanneer je zelf wilt en jij neemt daarbij zelf de beslissingen. Wanneer je zegt ik wil voor mezelf gaan beginnen en je gaat iets doen dat je niet alleen leuk vindt maar ook waar je goed in bent is de kans veel groter dat je slaagt in je missie. Ook kun je je breder gaan oriënteren. Want je zult je gaan bezig houden met diverse en uiteenlopende onderwerpen waarin je je verder kunt gaan ontwikkelen.

Nadelen

Er zijn natuurlijk ook een aantal nadelen om voor jezelf te beginnen. Deze nadelen kunnen ook per persoon verschillen maar een aantal belangrijke nadelen zijn bijvoorbeeld dat lange werkdagen geen uitzondering zullen zijn. Je hebt geen vaste werktijden meer en doordat je alles zelf moet doen moet je ook alles zelf regelen. Omdat je alles zelf moet doen is het belangrijk dat je alles goed op orde hebt want je bent nu zelf verantwoordelijk voor de acquisitie, facturering en de daarbij horende administratie en belastingaangifte. Veel mensen die gewend zijn aan de vrijheid van voor jezelf werken vinden het in de toekomst een stuk lastiger om weer voor een werkgever te gaan werken.

Overgang

Wanneer je de knoop hebt doorgehakt en besloten dat je voor jezelf gaat beginnen, dan is de overgang van het werken voor een baas naar voor jezelf erg spannend. Een groot gedeelte van deze spanning kun je op verschillende manieren wegnemen waardoor je niet ieder dubbeltje hoeft om te draaien. Het is daarbij belangrijk om tijdens je opstartperiode genoeg geld te hebben om dit kunnen overbruggen. Zo kun je bijvoorbeeld denken om daarnaast parttime te gaan werken of een bijbaan te zoeken met thuiswerk. Zo creëer je een overgang waarbij je de situatie minder onzeker wordt. Tijdens het gratis webinair (een soort online bijeenkomst waar je alles uitgelegd krijgt) waar je met de knop onderdaan dit blog naar toe kunt gaan, leggen we alles uit om een parttime, misschien wel fulltime inkomen op te bouwen met werken vanuit huis.

Plan van aanpak

Na veel wikken en wegen heb je uiteindelijk de knoop doorgehakt om voor jezelf te gaan beginnen. Natuurlijk heb je vooraf een briljant en uniek bedrijfsidee bedacht. Maar nu je wilt gaan beginnen voor jezelf is een van de eerste vragen natuurlijk: waar moet je starten? Begin met het schrijven van een goed en duidelijk ondernemingsplan. Zo heb je voor jezelf ook duidelijk waaraan je begint en is het plan duidelijk. Laat het ondernemingsplan ook bekijken door familie en vrienden want zij kijken er weer misschien met andere ogen naar. En om succesvol te worden kun je zoveel mogelijk informatie en hulp gebruiken.

Bouw je netwerk op

Door een netwerk op te bouwen kun je op zoek gaan naar mensen die je nu of later kunnen helpen. Zo kunnen bijvoorbeeld andere zelfstandige ondernemers je al helpen in het begintraject aangezien zij dit al een keer gedaan hebben. Het is hierbij vooral belangrijk dat je een goede band met ze opbouwt. En vergeet uiteraard ook niet je familie en vrienden en het netwerk dat zij hebben. Zij zijn zelf misschien geen zelfstandig ondernemers maar kunnen je waarschijnlijk wel met andere dingen helpen of eventueel op een later moment. En misschien kennen zij weer mensen die je kunnen helpen om een goede start te maken.

Inschrijven en keuzes

Nu je alles voor jezelf op een rijtje hebt gezet om te gaan beginnen voor jezelf, zul je je moeten inschrijven bij de kamer van koophandel. Daarbij is het belangrijk om een keuze te maken voor een rechtsvorm. Er kan gekozen worden uit verschillende rechtsvormen maar wanneer je voor jezelf gaat beginnen kies je voor een eenmanszaak. Nadat je officieel bent ingeschreven bij de kamer van koophandel kun je aan de slag met je eigen onderneming. En daarbij komen nog diverse administratieve zaken die geregeld dienen te worden.

Belastingdienst

Wanneer je als zelfstandige aan de slag gaat heb je recht op speciale belastingregelingen. Je zal hiervoor dus ook aangemeld moeten worden bij de belastingdienst. Dit kan erg eenvoudig geregeld worden tegelijkertijd met je inschrijving bij de kamer van koophandel. Zelf hoef je verder niets door te geven maar de kamer van koophandel zal je gegevens doorgeven aan de belastingdienst. Hierna zul je een btw-nummerontvangen. Wanneer je een btw-nummer ontvangen hebt zul je deze moeten gebruiken op je facturen en uiteindelijk ook belastingaangifte moeten gaan doen. Het is dus belangrijk dat je je administratie goed op orde hebt.

Administratie regelen

Er komt dus een hoop kijken wanneer je besluit ik wil voor mezelf beginnen. Wanneer je voor jezelf een eigen onderneming start krijg je uiteindelijk ook te maken met een hoop administratieve taken. Het is dan ook belangrijk en verplicht dat je bedrijfsadministratie goed bijgehouden en bewaard wordt. Zoals eerder aangegeven is dit ook erg belangrijk dat dit op orde is voor het invullen van je belastingaangifte. Dus regel je administratie goed en hou je facturen van uitgaven en betalingen bij. Maar ook je totale uitgeven en ontvangsten. Hierdoor zul je ook niet voor verrassingen komen te staan.

Op zoek naar klanten

Je hebt besloten ik wil voor mezelf beginnen en je hebt je ingeschreven bij de kamer van koophandel en je ondernemingsplan ligt klaar. Maar hoe kom je aan klanten? Begin bij het werven van klanten via je eigen netwerk. En laat ook iedereen weten dat je een eigen bedrijf bent begonnen. Mond tot mond reclame is nog steeds de beste en goedkoopste manier om aan klanten te komen.

Toekomstplannen

Als zelfstandige ondernemer moet je dus ineens alles zelf gaan doen. Dat lijkt in eerste instantie niet erg en afwisselend maar er zal ook een deel van de plichten tussen zitten die je misschien niet leuk vindt. Want je bent ineens eigenaar, verkoper, administrateur, boekhouder en marketeer. Het leven van een zelfstandig ondernemer bestaat net als een werknemer in loondienst uit leuke maar ook minder leuke dingen.

Natuurlijk kun je zelf je eigen tijd indelen maar daarbij moet je aan je toekomstplannen werken. Dit realiseerde je misschien niet toen je nog in loondienst was maar toen werd er over dit soort dingen voor je nagedacht. Belangrijkste is dat iets voor jezelf doen, voor jezelf beginnen, ontzettend veel vrijheid en motivatie geeft om dagelijks bezig te zijn. Bezig te zijn met wat je leuk vindt om te doen en dat helemaal voor jezelf! Zet de stap nu en klik op de knop hieronder. Betreed net als wij de wereld van een kleine zelfstandige!!

Wil je echt met thuiswerk geld verdienen?

Ik geef je hier de kans. Al meer dan 400 mensen zijn je voor gegaan !!!